Gastenboek

Het gastenboek van de Triathlon Leiderdorp. Laat hier al je opmerkingen, vragen en ervaringen achter.

67 Reacties op “Gastenboek”

 1. Peter

  Goede dag,

  Gisteren een heerlijke wedstrijd dag gehad, een ieder die hieraan heeft bijgedragen dank!
  Was allemaal goed geregeld!

  Groet Peter

  Beantwoorden
 2. Fiona

  Goedendag,

  Wij hebben ons ingeschreven voor de olympische afstand als trio, maar nu kan ik eigenlijk nergens vinden wat de limieten zijn per onderdeel?
  Kunnen jullie mij vertellen waar ik die kan vinden en/of mij laten weten?

  Beantwoorden
  • TriathlonLeiderdorp

   Hallo Fiona,
   Om te beginnen excuses voor de late reactie.
   Echte limieten hebben we niet om dat de beschikbae tijd zo ruim is dat we nog nooit eerder iemand hebben moeten vragen te stoppen. Wat onze vergunning betreft zouden we wel twee limiten kunnen aangeven:
   1 om 11:30uur moeten we het water weer vrijgeven voor de scheepsvaart. je hebt letterlijk een uur om te zwemmen
   2 om 13:00uur moet het fietsparkoers vrij zijn voor de start van de 2de divisie wedstrijd. Dat betekend dat jullie totaal 2:30uur hebben voor het zwemmen en fietsen samen

   Hebben jullie daar genoeg aan?
   Veel succes met de trainingen!

   Sportieve groet,
   Jeroen
   Organisatie triathlon Leiderdorp

   Beantwoorden
 3. Jordi

  Beste mensen van de organisatie,

  Ik had een vraagje over de tijdslimiet bij jullie triatlon, ik zie namelijk dat het einde van de wedstrijd om 15u is, 6,5 uur na de start van de middenafstand. Ik wou samen met een vriend graag mee doen aan deze triatlon, maar ik denk dat een eindtijd onder de 6,5 uur toch wel heel ambitieus zou zijn, ik had zelf meer gedacht aan zo’n 7,5-8 uur. Kloppen deze tijden in de programmering, of is er misschien een mogelijkheid om langer over de triathlon te doen (zonder dat je fiets dan wordt gestolen)?
  Ter indicatie, voor zover ik heb gezien, geven de meeste andere triathlon deelnemers aan de halve triathlon zo’n 8 à 9 uur om hem te voltooien.

  Ik hoop dat jullie mijn vraag kunnen beantwoorden
  Vriendelijke groet,
  Jordi

  Beantwoorden
  • TriathlonLeiderdorp

   Beste Jordi,

   De tijden in ons programma zijn al erg ruim en daar is twee jaar geleden iemand met 15 minuten overheen gegaan verder hebben we dat nog niet eerder meegemaakt.
   In de praktijk hebben we een paar momenten dat er gekeken wordt of het verantwoordt is om een atleet door te laten gaan of uit de wedstrijd gehaald moet worden. Dit heeft hoofdzakelijk met veiligheid en regels van de NTB te maken.
   Het eerste moment is bij het zwemmen. 1 uur na de start va de midden afstand is de start van de Sprint. Dat betekend dat je minimaal al in de tweede ronde van het zwemmen moet zijn om voor de jury duidelijk te houden wie waar mee bezig is.
   Het volgende kritieke moment is het eind van het fietsen. Om 13 uur gaat de tweede divisie van start. De regels van de NTB vereisen dat het zwem en fietsparkoers dan vrij van andere deelnemers zijn. Dat betekend dat je 4,5 uur na de start klaar moet zijn met fietsen. Daarna heb je ongeveer tot 15 uur de tijd om het lopen af te ronden. Waarbij we bij het ingaan van elke volgende ronde na 14:30 een beslissing moeten nemen of je door mag of niet. Als blijkt dat een tijd ver na 15 uur te verwachten is zal je gevraagd worden te stoppen.
   Kortom alles hangt af van het verloop van je wedstrijd. Tijden zijn niet heel strak gezet maar het moet wel veilig blijven.
   Daarnaast moeten we om 20:00 het wedstrijd terrein schoon opleveren. Dat betekend dat we na 15 uur wel al delen gaan opruimen. Je fiets zal nooit onbeheerd achter gelaten worden. Als het wisselgebied afgebroken moet worden zullen eventuele persoonlijk eigendommen verhuizen naar een veilige locatie die alleen voor de organisatie bereikbaar is.

   Ik hoop dat dit voldoende info geeft en hopelijk tot 14 augustus.

   Sportieve groet,
   Jeroen
   Organisatie triathlon Leiderdorp

   Beantwoorden
 4. Dennis

  Bedankt voor de prachtige wedstrijd en prima organisatie. Ik kom uit het (verre) België en dit is misschien wel de mooiste dat ik al deed. Een absolute topdag gehad. Hopelijk tot volgend jaar.

  Beantwoorden
 5. rinke

  Superdag gehad! Bedankt voor de organisatie! Kunnen er volgend jaar balken komen bij de wisselzone zodat het duidelijker is waar je op en van je fiets af moet? Hier was in mijn ogen veel verwarring over.
  Andere vraag, zijn er al ergens foto’s te vinden?

  Groet
  Rinke

  Beantwoorden
 6. Carlo

  Leuk om te zien dat de triathlon waar ik al jaaaren aan mee doe, stappen maakt in professionalisering. Het aantal wedstrijden serie, de aankleding van de wedstrijd, de faciliteiten erom heen maar met name de entourage. Zeker bij goed weer is het ook leuk om te blijven hangen.
  Nog een vraag over de herinnering, die heb ik gemist. Ik weet van vroeger dat jullie soms hele praktische herinneringen hadden, bijv fiets sokken. Of kwam dat omdat ik mij heel vroeg heb aangemeld?
  Tweede punt is de prijsuitreiking. Zeker op de ‘hoofd’ afstanden vind ik 3 prijzen overall zonder age group klassementen aan de magere kant. Een dieper schema of per klasse is misschien een overweging voor de toekomst?
  Verder chapeau! Gr Carlo

  Beantwoorden
 7. Berco

  Mooie dag gehad met deze halve traithlon in Leiderdorp.
  Perfecte organisatie, mooi weer, goeie sfeer en een speciale grote pluim voor de vrijwilligers die deze dag tot een succes hebben gemaakt.

  Beantwoorden
 8. Angela

  Complimenten aan de organisatie! Alles was super aangegeven. Het was mede hierom een mooie en ontspannen wedstrijddag. Tot volgend jaar!

  Beantwoorden
 9. ruud freeke

  jammer dat ik het fietsparcours van 2014 volgde; In 2015 was een verandering aangebracht, stom, ik had de website beter moeten lezen,en met mij meerdere atleten …de vraag aan de organisatie: waarom??? vorig jaar 20 km…en nu ineens 23 km…ik ben benieuwd waarom deze wijziging??

  Beantwoorden
  • TriathlonLeiderdorp

   Het stukje rechtdoor de hofdijklaan op voor alleen de sprintafstand gaf vorig jaar soms onoverzichtelijke en gevaarlijke situaties op de rotonde. We hebben er dus voor gekozen om alle afstanden meteen linksaf de ronde op te sturen. Het aantal plaatsen op de N445 waar we veilig een keerpunt kunnen neerleggen is beperkt, vandaar de 3 extra kilometertjes. We hopen dat je het alsnog naar je zin hebt gehad.

   Beantwoorden
   • ruud freeke

    bedankt voor uw uitleg, was zeer tevreden, respect voor jullie als organisatie, wat hebben jullie een schitterend evenement neergezet en er veel werk ingestoken….gr ruud freeke

    Beantwoorden
 10. Maarten

  Bedankt alle vrijwilligers sponsoren en organisatie. Ik heb me vandaag prima vermaakt met mn eerste halve. Het was super!

  Beantwoorden
 11. Onno

  Was even nieuwsgierig naar het programma van 2015, en zag (bij toeval) dat de organisatie erg ambitieus is voor wat betreft de tijden van de olympische afstand en trio’s; start om 10:30 en prijsuitreiking om 12:00 uur. Het is niet om vervelend te doen, maar wellicht een foutje.
  Heel veel succes bij alle voorbereidingen en dat het maar weer een fantastische dag mag worden.

  Beantwoorden
 12. Frank Vulker

  Door de ogen van lidg Leiden atletiek (f.vulker) deelnemend aan Triathlon Leiderdorp Sprintafstand 2014: Begin augustus, het water van de Zijl is lekker warm, Dolf Kern (doet minstens al tien edities op rij mee!) haalt zijn racefiets uit de schuur en Teun de Reede staat weer met een gesmeerde keel het publiek te woord. Kortom; een paar ingredienten voor weer zo’n heerlijke Sprinttriathlon! Nieuw parkoers met de Baanderij als uitvalsbasis. Paar zaken voor de nabespreking: fietsen stonden net iets te krap op elkaar. Start en finish onduidelijk door een woud aan opblaaszuilen. Nu dan de wedstrijd. In schoolslag achter alle andere badmutsen aan. Als 92e op de kant gehesen en dan de fiets op richting Roelofarendsveen. Lekker asfalt, recht toe recht aan. Dolf alvast de overwinning toegeroepen halverwege. Jammergenoeg bleek mijn ossekop te klein voor het 31.8mm stuur (moet je ook maar weten bij aankoop?) om al liggende te kunnen doorknallen op de weg terug. De wissel naar lopen ging vrij soepel, voor zover dat natuurlijk kan bij dergelijk verzuren. Gelletje bracht uitkomst, evenals de euforie die inhalen met zich meebrengt. Heerlijk, anderen oprapen tot het einde aan toe. Uiteindelijk nog 39e geworden binnen het veld. Blijft leuk die Sprinttriatlon!

  Beantwoorden
 13. Jan Vermond

  Bedankt voor de organisatie! Was goed geregeld.

  Tip voor volgend jaar: Bananen en cola op het loopcircuit voor de midden afstand. Hoewel het misschien wat lastig te realiseren is voor alleen de midden afstand.

  Ik heb een aantal fotografen langs het parkoers gezien. Enig idee of die foto’s ergens gepubliceerd worden?

  Beantwoorden
 14. Maarten van Rijn

  Wat een goed georganiseerde wedstrijd!! Dit was mijn eerste triathlon en heb goed gepresteerd. Dank voor alle goede zorgen om er een mooi evenenmt van te maken.

  Beantwoorden
 15. Luc

  Hartelijk dank voor de goede organisatie. Mijn rentree in de triathlon sport is me goed bevallen.

  Ik zag dat er ook foto’s gemaakt zijn. Is het mogelijk die te verkrijgen?

  Mvg

  Luc Beerens (nr. 157)

  Beantwoorden
 16. R W.B.

  Waarom nu weer een belangrijke doorgaande weg afsluiten, er wordt al zoveel afgesloten in verband met werkzaamheden…..Ik gun iedereen zijn of haar pleziertje, maar houdt dan ook rekening met anderen.

  Beantwoorden
 17. Marco van Nek

  Er is dus een wegbeheerder die eerst vergunning voor de wedstrijd heeft verstrekt en vervolgens besluit op de wedstrijddag een deel van het parcours af te sluiten? Dat is niet erg fraai. Die wegwerkzaamheden hadden ook wel na de triatlon kunnen beginnen óf ze hadden jullie veel eerder op de hoogte moeten brengen. Nu zijn jullie als organisatie en wij als triatleten gedupeerd. Met dank aan de ambtenarij van gemeente/waterschap/provincie of welk overheidslichaam hier ook maar verantwoordelijk voor is.
  Marco van Nek

  Beantwoorden
 18. Andre

  Leuk, die foto’s van Hanneke. Een hele happening zo’n triathlon. M’n neef attendeerde mij op jullie triathlon en staat ook nog op de foto’s. Hij vroeg me volgend jaar ook mee te doen. Misschien doe ik dat ook wel. Wordt nog wel hard trainen. Misschien tot dan. In ieder geval veel succes met de organisatie. Groet, Andre

  Beantwoorden
 19. JRobbers

  Ik heb zojuist op de uitslagenpagina nog een link toegevoegd van 600+ foto’s, gemaakt door Hanneke Gouma. Als iemand een foto op origineel formaat wil hebben, stuur dan even een mailtje naar fotos@triathlonleiderdorp.nl. Ook als je zelf nog foto’s hebt en die wil delen is dat het adres!

  Groet,
  Jeroen

  Beantwoorden
 20. Danny

  Hoihoi,

  Bij deze wil ik de organisatie en de vrijwilligers bedanken.
  Het was een leuke triathlon, op een paar kleine dingen na, zoals slecht wegdek en de drukte op het ‘fietsparcours’, maar verder heb ik wel genoten van het landschap e.d.

  Groeten Danny

  Beantwoorden
 21. Frank

  Organisatie bedankt voor het topevenement. Ik had nog nooit mee gedaan aan een triathlon maar ben gelijk besmet. Nu maar serieus zwemles gaan volgen;-) Ook de vrijwilligers bedankt. Respect!!

  Zijn er nog meer foto’s? Ik had nummer 181!

  Grüsse

  Beantwoorden
 22. Marco

  Bedankt voor dit schitterende evenement.
  Als het weer niet zo mooi was geweest had jullie aanstekelijk enthousiasme er evengoed iets bijzonder moois van gemaakt.

  Marco

  Beantwoorden
 23. Frank van Baarle

  Hallo,

  Allereerst de complimenten aan de organisatie en alle vrijwilligers! Was een topdag!

  Staan er nog meer foto’s online? Ik heb onderweg heel wat fotograven gezien. Mijn nummer was 181.

  Grüsse

  Beantwoorden
 24. Sjaak Sinke

  Wederom de tijdwaarneming gedaan in de triatlon van Leiderdorp. Leuk evenement waarvoor ik wel al om 5 uur in de morgen dien te vertrekken vanuit Koudekerke. Mijn assistenten hebben weer prima werk gedaan. Jammer dat een aantal atleten hun startnummer zodanig verstoppen dat ze bij de wissel zwemmen-fietsen en fietsen-lopen niet te lezen waren, vandaar wat open plekken de uitslag. Een felicitatie aan de organisatie die alles weer goed op de rails had. Misschien kunnen volgende keer iemand aanstellen om de uitslagen te kopieeren. Ik heb meestal een kopieermachine voorhanden. Deelnemers blijven dan ook nog wat langer om de uitslag te bestuderen en eventueel onvolkomenheden te melden

  Beantwoorden
 25. ruud

  bedankt organisatie, vrijwilligers en iedereen die ons aanmoedigde en natuurlijk de rots in de branding: speaker Teun de Reede de onverwoestbare……. ik voelde me bevoorrecht om mee te mogen doen…… tot volgend jaar….

  Beantwoorden
 26. Arco Slinger

  Hallo,

  Organisatie en vrijwilligers bedankt voor een mooie triathlon. Klein minpuntje vond ik het slechte wegdek in Roelofarendsveen en vlak voor je weer een nieuwe ronde in ging verder top. Mooi weer erbij.
  Ik zag verschillende fotografen langs het parcours. 1 ervan staat al in het gasten boek maar weten jullie (Of iemand anders) wie de ander zijn en waar ik foto’s van de triathlon kan vinden?

  Groet Arco

  Beantwoorden
 27. Vincent

  Een mooie wedstijd gehad. Ook heel prettig was de mogelijkheid om na de wedstrijd gemasseerd te worden. Dank aan alle masseurs!

  Beantwoorden
 28. Peter Korzelius

  Beste mensen,
  Ik wil jullie heel hartelijk danken voor de organisatie van de triatlon. Jullie hebben het prima gedaan. complimenten ook voor alle vrijwilligers.. Het was mooi weer, dus heerlijke sportieve dag gehad in Leiderdorp.
  Vriendelijke groet,
  Peter

  Beantwoorden
 29. Richard van Leeuwen

  Beste organisatie,

  Een lange tijd van voorbereiden, en dan gaat het morgen weer beginnen! Bij voorbaat dank voor al jullie werk, waarbij vele sportievelingen weer de mogelijkheid krijgen zich uit te leven.

  Veel succes morgen,
  Richard

  PS: Wachten jullie met het opruimen van het parc ferme totdat ik ook gefinisht ben…?

  Beantwoorden
 30. TriathlonLeiderdorp

  Hoi Martin,

  Een wetsuit is een wetsuit. Uiteraard is de een beter geschikt om mee te zwemmen dan de ander. Gisteravond zelf nog even gezwommen. Temperatuur viel me alles mee, er was ook iemand zonder wetsuit en die vond het goed te doen. Ik hoop dat je hier iets mee kan.

  Tot zondag!
  Groet,
  Jeroen

  Beantwoorden
 31. Martin Tetteroo

  Goedemorgen!

  Is er op deze mooie website ook te vinden hoe warm/ koud het water op dit moment is? of een voorspelling ivm met de kleding.

  Bedankt voor de reactie!
  Mvg Martin.T

  Beantwoorden
  • Martin

   Goedemorgen,

   Als aanvullende vraag van de hierbovenstaande:
   Ik ben in bezit van een volledig wetsuit van een materiaal van ca. 3 mm (gebruik ik om te surven) mag ik en kan ik hiermee zwemmen? of moet ik hiervoor een speciaal pak met bepaalde voorwaarden voor aanshaffen?

   Groet,
   Martin

   Beantwoorden
   • Martin

    Goedemorgen,

    Kan ik ergens op deze mooie website vinden wat de temperatuur van het water is? of een voorspelling hiervan, ivm met de kleding.

    Als aanvullende vraag van de hierbovenstaande:
    Ik ben in bezit van een volledig wetsuit van een materiaal van ca. 3 mm (gebruik ik om te surven) mag ik en kan ik hiermee zwemmen? of moet ik hiervoor een speciaal pak met bepaalde voorwaarden voor aanshaffen?

    Groet,
    Martin

    Beantwoorden
 32. Hans

  Hallo Jeroen. Even een vraag over de “Trio’s”. Ik wil daar eventueel aan meedoen, maar heb een vraag over de samenstelling van het team. Is daar een minimum leeftijd aan gebonden?
  Mijn zoon is 17; mag hij ook meedoen?
  Wacht je antwoord even af.

  Vriendelijke groeten,

  Hans

  Beantwoorden
 33. Mandy

  Hallo,

  Starten de Trio’s gelijk met de olympische afstandzwemmers?
  En waar is het splitspunt precies?

  Groetjes en bedankt!

  Beantwoorden
  • TriathlonLeiderdorp

   Hoi Mandy,

   De Trio’s starten inderdaad tegelijk met de atleten die individueel op de Olympisch afstand starten. De route is voor beide groepen gelijk. De Trio’s volbrengen ieder afzonderlijk hun afstand en wisselen in de wisselzone naar de volgende atleet. Als er nog vragen zijn…

   Groet,
   Jeroen

   Beantwoorden
  • TriathlonLeiderdorp

   Hoi Ido,

   Dat klopt. Daar wordt nog druk aan gewerkt. Ik heb nu even snel de uitslagen van vorig jaar online gezet. De pagina is nog niet zoals we dat voor ogen hebben, helaas! Mocht je uitslagen van andere jaren zoeken, laat het even weten.

   Groet,
   Jeroen

   Beantwoorden

Laat een reactie achter

 • (wordt niet gepubliceerd)