Wat wel?

Diverse parkeerterreinen, zowel openbare als die van bedrijven aan de Touwbaan en de zijstraten daarvan zijn beschikbaar. Dit is op loopafstand van De Baanderij. iets verder weg mar nog steeds binnen een paar minuten van de Baanderij zijn de parkeerplaatsen bij de flats (de Schansen) langs het Engelendaal. Het is raadzaam om als deelnemer aan de 1/3-afstand of OD-afstand voor de Touwbaan te kiezen. Dan kan je gedurende de wedstrijd van de andere afstanden je parkeerplek na afloop van jouw wedstrijd verlaten zonder veel hinder te geven aan de nog actieve deelnemers van de andere afstanden.

Wat niet?

Het is op geen enkele manier toegestaan om te parkeren op het parkeerterrein van de Baanderij. Het terrein is in de ochtend afgesloten en bewaakt. Alleen leveranciers, sponsoren en leden van de organisatie mogen hier tijdelijk parkeren. Het terrein van de Baanderij is vanaf 12 uur geopend voor winkelend publiek.

parkeren

Auto

Vanuit de richting Amsterdam of Rotterdam

Neem dan de snelweg Amsterdam-Rotterdam (A4) en neem de afslag 6, Leiderdorp/Leiden Noord. Eenmaal van de snelweg af volg je borden Leiden, via de N446. Rij door tot aan de rotonde (plm 2 km) die kruist met de N445. Hier slaat u linksaf, u rijdt nu op de provinciale weg richting Leiden. Bij de stoplichten linksaf het Engelendaal op en direct de eerste stoplichten rechts. Dit is de Rietschans.


Vanuit richting Den Haag (via Wassenaar)

Neem dan de snelweg Den Haag-Amsterdam (A44), kies de afslag Leiden. Neem de weg in de richting van het centrum van Leiden en rijdt op de brede verkeersweg (Plesmanlaan) rechtdoor tot aan de stoplichten net achter het spoor. Hier linksaf, de tunnel in die voor Leiden CS langs loopt, en verder langs het postkantoor (Schipholweg) tot aan de T-splitsing met de Willem de Zwijgerlaan (stoplichten). Hier rechtsaf en deze weg blijven volgen. Na 3 km passeer je een brug waar je rechts al het LOI-gebouw ziet liggen. Ga direct na de brug rechtsaf richting De Baanderij. Je komt dan uit op de Rietschans.

Openbaar vervoer

Met de trein tot Leiden Centraal. Hier rijden verschillende bussen richting Leiderdorp. Check 9292. Houd er wel rekening mee dat de bussen niet tot het wedstrijdterrein rijden, je zult nog zo’n 10 minuten moeten lopen vanaf de bushalte.

Fiets

Natuurlijk kun je ook per fiets de Baanderij bereiken. Geen parkeergedoe, wel zo makkelijk!

Vanaf het centraal station Leiden linksaf de Schipholweg inslaan, op het fietspad. Aan het einde bij de T-kruising rechtsaf Willem de Zwijgerlaan inslaan. Deze weg ongeveer 3km volgen. Over de brug (LOI aan de rechterkant) direct naar beneden en rechtsaf fietspad de Engelendaal op en direct weer naar rechts de Rietschans op. Einde Rietschans links is wedstrijdterrein de Baanderij.

Reken op ongeveer 15 minuten vanaf Leiden Centraal