Swimrun Leiderdorp

01 oktober 2023

SWIM-RUN Leiderdorp 2023

Op zondagochtend 1 oktober 2023 organiseren we de tweede Swimrun Leiderdorp. Na een geslaagde editie vorig jaar hebben we er nu voor gekozen om naar het weekend te verhuizen, zodat ook deelnemers die wat verder weg wonen er bij kunnen zijn. Ook is er dit jaar de mogelijkheid om als duo te starten. Hieronder vind je alle informatie.

Locatie: Vereniging IJssport Leiderdorp, Boomgaardlaan 18, 2351 CR Leiderdorp
Start duo’s en solo’s: 09:35 uur
Aanmelden vanaf 8:30 uur

Durf jij een uitdagende swimrun aan? De totale afstand bedraagt ruim 7 km.  Dit is verdeeld over 6x zwemmen en 7x lopen. Het zwemmen is ongeveer een kwart van de totale afstand. Zie het kaartje hieronder voor de verdeling. Het is aan te raden om vooraf goed naar het kaartje te kijken. Je ontdekt dan wat je kunt verwachten en waar je ongeveer heen moet. Onderweg word je door de vrijwilligers de juiste kant op gewezen. Bij een swimrun mag je allerlei hulpmiddelen gebruiken, maar alles waarmee je start moet ook weer over de finish komen. Je kunt dus een pull buoy meenemen om je ‘zware’ schoenen te compenseren tijdens het zwemmen, of bijvoorbeeld paddles. Maar dat hoeft allemaal niet. Probeer een en ander vooral eens uit tijdens een training. Er zijn online allerlei pagina’s te vinden met tips en trucs.
Als je als duo mee wil doen dan kan dat ook. Als duo blijf je de gehele wedstrijd dicht bij elkaar en kun je elkaar helpen. En je maakt dus hetzelfde mee, wel zo leuk tijdens het napraten na afloop!

UITSLAGEN!

uitslag-2023

uitslag-2022

En hier de Foto’s:

Foto’s 2023

Foto’s 2022

Het is verplicht te zwemmen met een badmuts (een veiligheidsboei (SafeSwimmer) wordt geadviseerd voor de solo’s) en te lopen met schoenen aan. Die badmuts krijg je van ons, het zwembrilletje dien je zelf mee te nemen. Het gebruik van een wetsuit is optioneel. De start- en finishtijd wordt genoteerd. Die lijst zullen we na de wedstrijd op deze pagina zetten.

We zijn te gast bij Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) en kunnen gebruik maken van hun kleedkamers en douches. Het aanmelden voor de wedstrijd is in de kantine. Na afloop kan nog even nagepraat worden en is de bar open. Bij het aanmelden krijg je je badmuts en een consumptiebon. Je startnummer wordt met stift op je arm of hand geschreven.

Inschrijven doe je via  Inschrijven.nl  

Wil je er wel bij zijn, maar niet als deelnemer? Dat kan! We zoeken nog vrijwilligers. Alle vrijwilligers krijgen uiteraard ook een drankje achteraf.
Aanmelden daarvoor kan via deze link. Dank!

Heb je nog vragen na over deze Swimrun mail dan naar: swimrun071@gmail.com

Safeswimmer is geadviseerd, onderstaande Safeswimmers zijn met 10% korting te koop voor de start bij de stand van TriSport Van den Hoorn. Reserveren kan via Swimrun071@gmail.com om zeker te zijn dat deze beschikbaar is.

(klik op het plaatje voor meer informatie)

Orca Safety buoy pocket orange

orca-swimrun-boei
Prijs €69,-

Orca Standaard

orca-standaard
Prijs €45,-

Zone3 standaard

zone3-standaard
Prijs: €45,-

Zone3 Light

zone3-light
Prijs: €32,-

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door:

triathlon