Vanaf 7:15 uur is het secretariaat geopend deze is gevestigd op het wedstrijdterrein naast de wisselzone.
De deelnemers(sters) dienen zich hier uiterlijk 30 minuten voor hun zwemstart te melden. Het wedstrijdsecretariaat is telefonisch bereikbaar via mobiel nummer:
Je ontvangt een plastic tas en een genummerde envelop met startnummer(s), indien van toepassing de chip voor de elektronische tijd waarneming en een badmuts. De genummerde sticker corresponderend met uw startnummer dien je op de fiets en helm te plakken i.v.m. de bewaking van je fiets.

N.T.B. leden opgelet!
De N.T.B. leden dienen bij melding op het wedstrijdsecretariaat de atleten licentie met pasfoto te tonen. Bij het ontbreken hiervan dient men een daglicentie aan te schaffen.

TIJDREGISTRATIE

Bij deze wedstrijd wordt gebruik gemaakt van het groene Mylaps chip concept. Indien je in bezit bent van een gele of groene chip dien je bij de voorinschrijving uw chipnummer op te geven. Wanneer je geen nummer hebt opgegeven dan ontvang je op de wedstrijddag een groene chip waar €6,– voor in rekening is gebracht bij de inschrijving (hier wordt geen restitutie op gegeven als later dan bij inschrijving wel een chip nummer bekend is). Deze chip is dan je eigendom en je kunt deze bij iedere wedstrijd gebruiken als er met Mylaps wordt gewerkt. Zie ook http://nl.mylaps.com/chips/

WATER TEMPERATUUR EN WETSUIT GEBRUIK

De water temperatuur waarop de beslissing voor de wedstrijd wordt gemaakt wordt gemeten om 7:30 uur voor de Midden, Sprint en OD series en om 12 uur voor de 2e divisie series. Deze temperatuur wordt gepubliceerd bij het inschrijfburo en de ingang van de wisselzone.

De volgende regels zijn van toepassing op het gebruik van een wetsuit bij een watertemperatuur van:

Zwemafstand Verboden boven Verplicht onder
750 m 21,9 ⁰C 15,9 ⁰C
1500 m 21,9 ⁰C 15,9 ⁰C
2500 m 24,6 ⁰C 15,9 ⁰C

WISSELZONE

Op vertoon van je startnummer kun je de fiets plaatsen in de bewaakte wisselzone. Zorg ervoor de stickers op je fiets en helm zijn geplakt en dat je helm op het hoofd geplaatst is. Je plaats in de wisselzonde is genummerd en correspondeert met het startnummer. Om 15:00 uur wordt de bewaking van de wisselzone opgeheven. Wanneer je je fiets gaat plaatsen of ophalen, hinder dan niet de deelnemers die nog in de wedstrijd zijn. Volg hiervoor altijd de aanwijzingen van de vrijwilligers op. Tijdens de wedstrijd geld er eenrichtingsverkeer in de wisselzone, vervolg uw weg in de juiste richting (zie pijlen op plattegrond) Na afloop kun je op vertoon van je startnummer je fiets weer meenemen uit de wisselzone.

In de wisselzone zijn tassen bij de fiets niet toegestaan. Vlak bij de ingang van de wisselzone is een afgeschermd gebied waar de tassen achtergelaten kunnen worden. Dit is alleen voor deelnemers bereikbaar.

Opgelet: Deelnemers moeten hun spullen die ze later tijdens de wedstrijd gebruiken binnen 50 cm van hun krat plaatsen. Alle reeds gebruikte spullen moeten in de krat worden gelegd. Alleen zaken die tijdens de wedstrijd worden gebruikt mogen aanwezig zijn bij de fiets. Alle andere bezittingen en uitrusting dienen te worden verwijderd voor de start van de wedstrijd

DE WEDSTRIJD

Voor iedere serie hebben we de informatie zo duidelijk mogelijk weergegeven.

Heb je de informatie liever als afdrukbare pdf? Klik op het PDF icoon (wordt aan gewerkt….)

Heb je toch nog een vraag? Aarzel niet een stuur een mailtje naar info@triathlonleiderdorp.nl

Let op : nieuw dit jaar de strafbox.

Wat houdt dit in de praktijk in?
Als een atleet betrapt wordt op stayeren, dan wordt een blauwe kaart getoond. Hij of zij moet zich dan in de strafbox (deze bevinden zich rechts van de wisselzone of rechts bij de finish bij de coach-post.) melden om een tijdstraf uit te zitten. Die tijdstraf varieert met de afstand: 1 minuut op de Sprint afstand, 2 minuten op de Olympische afstand en 5 minuten op de Midden afstand. Voor blokkeren (geel) geldt een straf van 10 seconden op de Sprint afstand, 15 seconden op de Olympische afstand en 1 minuut op de Midden afstand.
Vergeet een atleet zich te melden in de strafbox, dan wordt de niet-uitgezeten tijdstraf direct omgezet in een diskwalificatie.
Alle uitgedeelde gele en blauwe kaarten worden door officials geregistreerd. Deze registratie wordt na de wedstrijd gelegd naast de registratie van de uitgezeten tijdstraffen.